Történelmi és honismereti tábor Felvidéken

A Nagybajom 2-es és Jászberény 3-as csoport nyári tematikus tábora a Történelmi és Honismereti tábor Felvidéken.
Mai kora délutáni érkezésünk után első állomásunk Pozsony volt. A város történelmét sok nemzet befolyásolta, mely a Magyar Királyság koronázási helye és fővárosa volt a 16. és 19. század között. Így nagyon fontos szerepet játszott hazánk történelmében.
A város felé közeledve messziről kiemelkedik a négy saroktornyos vár épülettömbje. A vár ábrázolása megjelenik a Szlovákiában vert euróérméken is.

Buszról leszállva találkoztunk Brogyányi Mihály helytörténésszel, aki a héten az idegenvezetőnk lesz.
Kisebb városi sétánk során láthattuk a Szent Márton-dómot, mely a vár alatti gótikus koronázótemplom volt, magas tornyának tetején a Szent Korona másolata volt felfedezhető. A Mihálykapun át, mely az óváros egyetlen megmaradt kapuja, a főtérről ágazó kis utcákban több palota mellett sétálhattunk el. A nagy hőség miatt többször meg kellett pihennünk az árnyékos helyeken. Betekintést nyertünk a Szent Miklós templomba is, ahol néhány percet megpihenve, imádkozás után folytattuk tovább utunkat.

Pozsonyból elindulva úticélunk Dévény vára volt, ami a hajdani határt védte Nyugat felől. A vár a Duna és a Morva folyók összefolyásánál található, s a csúcsáról elképesztő panoráma tárult elénk.

Következő napjaink során történelmi jelentőségű települések, mint például Nyitra, Selmecbánya, Nagyszombat, Trencsén, Bajmóc nevezetességeit tekintjük meg. Kíváncsian várjuk az előttünk lévő napokat.

A héten készült képek ide kattintva a Galériában megtekinthető!