Szülők Akadémiája rendezvények Szentesen

Májusban két alkalommal felnőttekkel is megtelt házunk, hiszen az Alapítvány két, hozzánk rendszeresen ellátogató partnere várt kicsiket és nagyokat egyaránt ismeretterjesztő foglalkozással-előadással.

Május 3-án az OTP Fáy András Alapítvány munkatársai pénzügyi ismeretek kurzust tartottak, melyen a pénz értékéről, háztartási költségek becsléséről, majd egy másik blokkban a nyár közeledtével aktuális diákmunka-vállalás témájáról kaptunk alapos tájékoztatást. Az interaktív, játékos, mindenkit megmozgató feladatok segítségével észrevétlen épültek be memóriánkba azok az ismeretek, amelyek birtokában hatékonyan birkózhatunk meg a két terület kihívásaival a mindennapokban. -Kovács Sándor mentor, Szentes 1.

„Délután fél ötre mindannyian beértünk a közösségi házba, hogy részt vegyünk a Szülők Akadémiáján belül az OTP Fáy András Alapítvány Pénzügyi ismeretek kurzusán. Kicsit izgatottan, de annál nagyobb kíváncsisággal vártuk, hogy milyen jellegű programban lesz részünk. Először is mindenki leírta a számára három legfontosabb dolgot az életében, utána megbecsültük, hogy minek mennyi az értéke. Játékos feladatokból és jókedvből se volt hiány és az óra végén megvitattuk azt a dolgot, ami minket a legjobban érdekelt, ez pedig a diákmunka volt. A végén fájó szívvel, de el kellett búcsúznunk a trénerektől.” -Hajdúné Balogh Andrea és Hajdú Kitti, Szentes 1. csoport.

Május 10-én a Bonafarm Csoport képviselői látogattak el a szentesi Közösségi Házba. A Szülők Akadémiája rendezvényen belül került sor egy olyan interaktív másfél órára, ahol megismerhettük a cégcsoport átfogó tevékenységét, ezen belül pl. hány főt foglalkoztat, hány cégből tevődik össze, milyen ágazatok alkotják. A program részét képezte, hogy a fiatalok egy önismereti kérdőív segítségével kaptak visszajelzést érdeklődési köreikről pályaválasztási szempontból, és megismerhették az ehhez kapcsolódó, lehetséges munkaköröket. Ez idő alatt a szülők egy külön beszélgetés keretén belül vitatták meg a pályaválasztás időszakában felmerülő támogató szülői attitűdöket. -Őzéné Törőcsik Márta mentor, Szentes 2. csoport