Szülők Akadémiája a Pécsi Közösségi Házba

Újra elérkezett a Pécsi Közösségi Házban tartandó Szülők Akadémiájának következő állomása. A programon mindhárom pécsi csoport érdeklődő tagjai részt vettek. A mi csoportunk, a Pécs 3 csoport számára   az idei tanév I. féléve a középiskolaválasztásra és a továbbtanulásra fókuszál. A mai nap témái viszont mindannyiunkat érintenek. Két részből álló előadássorozat első részében Dr. habil. Révész György Címzetes egyetemi tanár (a mi Gyuri bácsink ) a motivációról tartott a szülőknek egy nagyon magas színvonalú, érthető előadást a gyermekeink motiválhatóságáról. Hasznos, gyakorlatba átültethető információkkal lettünk gazdagabbak! A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara egyik kiemelt feladata a pályaorientáció, a gazdasági igényeknek megfelelő pályaválasztás ösztönzése. A kamara képviselője Piacsek László Zoltán Humánerőforrás Fejlesztési Projektiroda vezető pályaorientációt és továbbtanulást segítő előadást tartott számunkra. Részletesen bemutatta Baranya Vármegye képző intézményeit, felvázolta a választási lehetőségeket, jótanácsokkal látott el minket a felvételi eljárással kapcsolatban.

Köszönjük a Csányi Alapítványnak és az Előadóknak ezt a hasznos délutánt/estét! Tóth Gabriella, szülő Pécs 3-as csoport