Siker az atlétika pályán

„Másfél éve foglalkozok atlétikával, először simán hobbiból űztem a sportot, de később egyre jobb lettem belőle. Az edzőm Filákovity István (Fila bácsi) nem hagyta, hogy a tehetségem elvesszen ezért a jobbak közé kerültem, és az ő tempójukhoz szoktam. Amikor elsőnek futottam versenyen 600 métert az időm 2.07 lett. Fila bácsi bíztatott, hogy ez nem volt olyan rossz idő, nem nagyon hittem neki, de elfogadtam. A következő versenyen Bólyban első lettem 2.05-ös idővel. Nagyon örültem ennek az eredménynek és ez motiválóan hatott rám. Ekkor már jóval többet dolgoztam az edzéseken, mint előtte. A következő verseny a Mezei futóverseny volt, ahol nekem és a korcsoportomnak 2 km-t kellet futni. Azon a megmérettetésen 4. lettem a körzeti döntőben. Rá pár héttel megrendezték a vármegyei döntőt Pécsen, ahol 6. voltam a megyéből. Utána következett az Országos futóverseny döntője, ahol, 45. lettem. Az utóbbi időben több iskolai versenyt is rendeztek: Térségi Atlétikai többpróba/összetett egyéni és csapatverseny ahol a 2. hely az enyém lett, csapatban pedig elsők. A Baranya Vármegyei Diák Olimpia egyéni megmérettetést, ahol 600 méteren 1. helyen értem be 1.49.12 idővel és így megyek az országos versenyre is, amire az edzőm azt mondta „A nap fantasztikus futásával, óriási egyéni csúccsal˝. A budapesti Ligaversenyen kicsit rontottam az időmön itt 1.50-et mentem, de így is 4. helyen végeztem. Az Országos Diák Olimpián 600 méteren és váltóban indultam. Négyen a Váltó csapatban voltunk és annyira jót futottunk, hogy a 2. hely a miénk lett. A 600 méter futás a váltó előtt történt, ahol 44-ből 14. lettem. Szerintem ez nem volt olyan rossz eredmény és még az egyéni csúcson is tudtam javítani, ami 1.49.02-re sikerült. Az, aki megnyerte a 600 méteres síkfutást 1.37-es idővel, ez nekem is álom lenne. Tudom nem sikerülhet mindig minden tökéletesen, de törekszem az egyre jobb eredmények elérésére. Jövőre remélem sikerül elérnem az 1.40 alatti időt, mert az nagyon sokat jelentene. Keményen kell dolgozni ahhoz, hogy egyáltalán elvigyenek egy versenyre és ott lehetsz. Az meg már nagyon szép eredmény, ha a dobogóra is felkerülsz. A világ legjobb érzése, amikor ott állsz és mindenki tapsol, tudod, hogy ezért sokat dolgoztál. Nekem megérte ez a sok munka.” Prevácz Viktória, Mohács 1-es csoport