O.U.R. Óbudai Egyetem Formula Student csapata

2024. június 19-én került megrendezésre Székesfehérváron az az esemény, amelyen egyetemista csoporttársunk, Kovács Benedek 4 helyet biztosított a nagybajomi 3-as csoport tagjai számára. Az Óbudai Egyetem hallgatói ugyanis már második alkalommal építenek meg egy saját maguk által tervezett és elkészített versenyautót. Ezen a rendezvényen mentorunk, Roland bácsi mellett a kicsik közül Tóth Kristóf és Kámán Kristóf, míg az egyetemisták közül én jelenhettem meg. A közösségi házból 10:15-kor indultunk el, hogy időben odaérjünk a kivételes programra. Már az úton is azt találgattuk, hogy vajon milyen előadással és milyen járművel készülnek az egyetemisták. Nemcsak a rendezvény volt meglepő és újdonság számunkra, hanem a helyszín is, hiszen beléphettünk a Sóstói Stadionba, ami a Fehérvár FC labdarúgó csapatnak ad otthont. Miután megérkeztünk, bepillantást nyerhettünk a versenyautóra mért utolsó simításokba, majd délután egykor elkezdődött a műsor. Többek között kiderült számunkra, hogy ebben a projektben több, mint 50 egyetemista vesz részt különböző egyetemekről, akik hol gyakorlati elemek összeszerelésével, hol elméleti részekkel (menedzsment, marketing) foglalkoznak. Ezekre egy-egy verseny alkalmával pontokat is kapnak, így tehát számít a csapat statikus és dinamikus képessége is. Több, mint 40 támogatója van a csoportnak, köztük az a győri Széchenyi István Egyetem, amely az autó motorját nyújtotta. Természetesen az előadók prezentációja sok érdekes tényt tartalmazott a jármű tengelyének, vázának, már említett motorjának felépítéséről. A bemutató végén szerencsére közelebbről is megvizsgálhattuk a szerkezetet. Összességében rengeteg új élménnyel és információval gazdagodtunk azzal a géppel kapcsolatban, amellyel a nyáron kétszer is versenybe szállnak, még Horvátországban is!

Győző Zalán, egyetemista, NB3