Zenélni jó

A pénteki napot a Jászberényi Közösségi Házban töltöttem, ahol megismerkedtem a legkisebb csoporttal. Sokan érdeklődnek a zene iránt, és többen hangszereken is tanulnak játszani, velük volt egy kis meghallgatás, eljátszhatták, a darabjaikat. Ezután egy rövid csocsózást követve eljátszottam a csoportnak az egyik saját zongoradarabomat, és előadást tartottam az alkalmazott zeneszerzésről. Mutattam saját, művészibb kisfilmzenéket, videójátékhoz készült intro filmet és önálló saját darabokat is. Ezekről közösen beszélgettünk, hogy hogyan készültek, majd a New York-i utamról meséltem és mutattam képeket. Nagyon jó élmény volt, ellátogatni Jászberénybe, ehhez a remek csapathoz és ha jól sejtem, többekkel találkozunk majd az Össz-művészeti táborban.

Varga Nadin Mohács 2-es csoport

2024.május 24.-én látogatást tett nálunk Varga Nadin, aki a Budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem alkalmazott zeneszerző szakán tanul. Ismertette pályafutását eddigi munkásságát. 2- 3 éve megnyert egy pályázatot, ami arról szólt, hogy egy videójátéknak a bemutató videója alá zenét kellet írni, ezért kimehetett egy hétre New Yorkba. Nem csak zongorázni tanult, hanem egy kicsit gitározni és hegedülni is. Mi nagyon vártuk ezt a napot, mert a Jászság kettes csoportban többen is játszunk valamilyen hangszeren. Számunkra nagyon inspiráló volt ez a nap. A megfelelő szorgalommal elérhetjük álmainkat, vágyainkat.

Szilágyi Adél, Sisa Eszter Jászság 2-es csoport