„Termeszd magad-csináld magad!” szendvicsek
Februári projektnapján gombatermesztésbe fogott az 1. csoport. Mostanra beérett munkánk „gyümölcse”, azaz leszedhettük az első adag kalapos állományt felhasználásra. Hogy gyorsan alkossunk valami finomat két foglalkozás közti fogyasztásra, kézen fekvő volt az ötlet, hogy gombás melegszendvicskrémet készítünk. A leszedett gombát alaposan megmostuk, feldaraboltuk. Hagymát aprítottunk, amit olívaolajon pirítottunk meg, majd vajjal elegyítettünk. Hozzáadtuk a felaprított gombát, s fokhagymát, borsot, szerecsendiót, petrezselymet kevertünk bele. Alapos párolás után botmixerrel pépesítettük, majd kihűlés után kenyérre kentük. Reszelt sajttal szórtuk meg és ropogósra, pirosra sütöttük. S ami a legfontosabb: jó étvággyal elfogyasztottuk saját termésű, egészséges ételünket. -Kovács Sándor mentor, Szentes 1. csoport