Kalandozás a Holt-Tisza partján

A mai napon (2024.06.15.) ellátogattunk Mártélyra csoporttársaimmal és a kalandra Amber is velünk tartott. A reggel fél kilences indulás korainak érződött, de tudtuk, hogy egy jó nap elé nézünk majd. Mikor leérkeztünk Mártélyra, először piknikeztünk egyet. Sok finom falat várt bennünket, amit mentorunk, Gyöngyi néni készített nekünk. Majd feltaláltuk magunkat: volt, aki tollasozott, páran beszélgettek, de a többség nekiállt röplabdázni, melyet később felváltott a foci.
Később a csoport egy része elment túrázni, ahol sok új ismeretet szereztünk. Láttunk pár szürke gémet, bakcsót, s más egyéb vízimadarakat is, melyet megcsodáltunk, de azonosításukkal kapcsolatban nem jutottunk előre. A gombák világáról is tágult az ismeretünk, találtunk egy különleges taplógomba fajtát a tanösvény végén. Az ösvény átívelt egy vizes-lápos élőhelyen, melyen palló vezetett át bennünket, itt kákával és náddal szegélyezett az utunk. A túra jól esett a lelkünknek. Majd mikorra visszaértünk, láttuk, hogy a többiek még mindig fociznak.
Sajnos búcsút kellett mondanunk a Holt-Tisza gyönyörködtető tájának, mert várt ránk az ebéd, majd Szeged felé vettük az irányt, hol mindenkinek külön váltak az útjai.
Köszönjük ezt a programot Gyöngyi néninek és Piroska néninek, valamint Ambernek, és a kismentorainknak: Bellának, Gábornak és Gergőnek.

Török Fanni Mira, Szeged 3-as csoport