Családi Nap a Bőszénfai Szarvasfarmon

2024. október 5-én a Nagybajom 2-es csoportja a Bőszénfai Szarvasfarmon tartotta Családi Napját. 9 órakor a Nagybajomi Közösségi Ház előtt buszra szálltak gyerekek, testvérek és szülők. Mindenki izgatottan várta a programot, mert mint kiderült, korábban szinte senki nem volt itt még ezen a helyszínen. A belépőjegy megvásárlása után egyből vezetett túrán vettünk részt, amin a szarvasok között sétálhattunk, s kiflidarabokkal csábítottuk közel magunkhoz a bátrabb példányokat, melyeket így akár meg is simogathattunk. Túravezetőnktől a dámszarvasok 1 éves időszakáról kaptunk információkat. Megtudhattuk mi a különbség a dám és a gímszarvasok között. Mikor kezdődik a párzási időszak? Mi is az a barcogás? Mi a különbség a szarv és az agancs között? Még szikaszarvasokat is láthattunk. A Bőszénfai Szarvasfarm a Zselici dombságban található, 1360 hektár területen, körülbelül 1100 szarvast tenyésztenek. Ez hazánk legnagyobb farmon tartott tenyészete. Ezen kívül őshonos háziállatokat is tenyésztenek, mint például bivalyokat, lovakat és szamarakat. A Vadaspark bejárásával láthattunk tőkés récéket, mangalicákat, kecskéket, ludakat, pávákat. Az ebéd után a Zselic Nagyvadjai című kiállítást tekintettük meg. Az itt bemutatott interaktív kiállításon közelről is szemlélhettünk agancsokat, trófeákat. Az időjárás is kegyes volt hozzánk így egy nagyszerű kirándulást tölthettünk el együtt gyerekeinkkel, szülőtársainkkal. Köszönjük szépen az Alapítványnak, hogy ezt a lehetőséget megteremtette számunkra! – Polák Angelika, szülő – Nagybajom 2-es csoport

További képek a Galériában megtekinthetőek.