Első lépések a gasztronómia mérföldkövén

Első lépések a gasztronómia mérföldkövén

A Szt2-es csoport tagjai a nyáriszünet után újra együtt folytatták az Életút Programot. Tartalmas nap elé néztünk. Érdeklődve vártuk az új drámatanárnőnkkel -Matos Ibolyával – a találkozást. A dráma órán először ismerkedtünk, majd kicsit az érzelmekkel, az önismerettel folytattuk.  Az óra játékos feladatokkal volt felépítve, így gyorsan el is telt.  A délelőttöt egy történelmi szövegértő feladat megoldásával zártuk.

   

A délutánt egy gasztronómiai kalandozással folytattuk. A következő hónapokban a gasztronómia területén a tanulásé lesz a főszerep. Kilencedikesek vagyunk, szeretnénk önállóan elkészíteni egy-egy finomságot, segíteni otthon, meglepni a családot, barátainkat a saját magunk által készített ételekkel, süteményekkel. Az előttünk álló hónapokban így ezen a területen fogunk fejlődni. Magunk találjuk ki, hogy mi legyen az az étel, sütemény, amit szívesen megtanulnánk elkészíteni. Így volt ez szombaton is, amikor közösen készítettük el az ebédet – rántottszeletet kukoricás rizzsel. Ezt követően hozzá fogtunk a sütemény elkészítéséhez is. Mindenki lelkes volt, mindenki kíváncsian várta a végeredményt. A konyhában összehangolt munka folyt. Váltottuk a feladatokat, mindenki ki akarta venni a részét, így mindenkinek volt rálátása a folyamatokra.  Elsőnek egy egyszerű, de mutatós, és nagyon finom levelestésztából készült vendégvárót – majd egy nagy adag muffint készítettünk. A muffinokat színes krémmel kidíszítettük és elfogyasztotuk egy nagy beszélgetés közben. Így ezen a napon sikerült jobban megismerni egymást és a gasztronómiában jobban elmélyednünk.

       

 

 

 

Dancsó Zsanett, Süle Boróka Szt2