Borban az igazság

Borban az igazság

Pápai Panna vagyok a Szeged 3-as csoportból és harmadéves élelmiszermérnök hallgatóként a szakmai gyakorlatomat a Csányi pincészetnél töltöm augusztus 5-től október 31-ig. Ez idő alatt átmenetileg a Mohácsi közösségi házban lakom, amiért ezúton is szeretném köszönetemet kifejezni. Mohácsra még augusztus 2-án, pénteken érkeztem, így a hétvégén bőven volt időm körbejárni a várost. A gyakorlat első napján mindenekelőtt körbevezettek a pincészetben és bemutattak a különböző blokkokon dolgozóknak. Ezt követően megbeszéltük a munkarendet, illetve hogy melyik területekre leszek beosztva. A gyakorlat ideje 12 hét, amit a laborban, a palackozóban, valamint a raktárban fogok eltölteni. Később részt vettem egy minőségbiztosítási, és -irányítási oktatáson, ahol elsősorban a HACCP-ről volt szó, valamint a pincészetben használatos szabványokról és ezek alkalmazásáról. Délután pedig kimentünk a szőlészetbe egy dűlőtúrára, ahol még a szüretelés egy részét is volt szerencsénk megnézni.

Pápai Panna, Szeged 3-as csoport