ICDL tábor Pécsett

A mai nap (június 24.) kezdetét vette az ICDL első két modul vizsgájára való intenzív felkészítő tábor a Pécs 3-as csoportban. A számítógépes alapismeretek és online alapismeretek modulok vizsgafeladatait tekintik át a csoport tagjai Bárdos András fejlesztő irányításával, majd a hét utolsó munkanapján online vizsgát tesz a csoport a pécsi ICDL vizsgaközpontban. A napi öt óra vizsgafelkészítést követően Pécs nevezetességeit tekintjük meg, melyek mellett szinte nap mint nap elmegyünk, de a történetével, érdekességeivel nem biztos, hogy mindenki tisztában van. Látogatást teszünk például a hét folyamán a Pécsi Püspöki Palotába, a Pécsi Székesegyházba, valamint Gázi Kászim pasa dzsámijába. Terveink közt szerepel, hogy a forró délutánok egyikét a pécsi Cinema Cityben töltjük. Mindent megteszünk érte, hogy pénteken eredményes vizsgákkal zárjuk a tábort. A tábor sikeres megvalósításában elhivatott kis-mentorok és önkéntesek vesznek részt.

Bálint- Orsós Andrea, mentor

A tábor utolsó napján, pénteken (június 28.) a Pécs 3-as csoport minden tagja a hét lelkiismeretes munkájának köszönhetően sikeres ICDL vizsgát tett a számítógépes alapismeretek és online alapismeretek modulokból. A héten elsajátított tudás az elkövetkezendő időszakban bővítésre kerül, célunk, hogy a csoport digitális kompetenciája a munkaerőpiaci elvárásoknak megfelelően gazdagodjon. Gratulálok a csoport teljesítményéhez. Köszönjük a csoport és a szülők nevében is a Csányi Alapítványnak a táborban való részvétel lehetőségét.

Bálint- Orsós Andrea, mentor

Így láttuk mi….

A táborban rengeteget foglalkoztunk a számítógépekkel és az informatikával. Elsajátítottuk a számítógépes alapismeretek és az online alapismeretek moduljait. Mappákat rendeztünk és emailt írtunk, készültünk a vizsgára. Ennek meg lett az eredménye. A napok végén mindig volt egy kis jutalom elmentünk fagyizni stb… A csapat vizsgája sikeres volt. A táborban az ennivalók finomak és táplálóak voltak. A kis mentorok bármikor segítségünkre voltak. Attól függetlenül hogy sokat tanultunk nem volt megterhelő a tábor. A tábor sikeresen végződött és nagyon izgalmas volt. Reméljük még lesz ilyen tábor.” Fülöp Lázár, Radics Bálint, Kuti Raul, Gaál Péter Pécs 3-as csoport

Nagyon élveztük az tábort. A tanulásokon kívül izgalmas kirándulások és programok is voltak és így egyáltalán nem volt megterhelő. Voltunk moziba, múzeumba és fagyizni is. A felkészítő tanár is nagyon segítőkész volt és a kismentorok is sokat segítettek. Az étel megfelelő mennyiségű és minőségű volt. Számunkra nagyon sokat segített ez a tábor az informatikai ismereteinkbe és nagyon örülünk hogy részt vehettünk ebbe a táborba és a vizsgák sikeresek lettek.” Szabó- Körmendi Eszter, Szőke Enikő, Tóth Hanna, Stefán Emma, Zsagár Zsanett Pécs 3-as csoport

A táborban nagyon sok élményben volt részünk. Sokkal jobban megismerhettük Pécs városát játékos csapatverseny formájában. Kedvenc programom a Pécsi Bazilika volt, belülről is megnézhettük, még egy orgonajátékot is hallhattunk. Tetszett amikor elmentünk együtt moziba, szerintem nagyon jó program volt és mindenkinek tetszett. A közösségi házban is jól éreztük magunkat, sokat játszottunk és jókat beszélgettünk. Az étel is nagyon finom volt. Összességében szerintem nagyon élvezetes volt.” Bibók Zsófia, önkéntes

Én kismentorként vettem részt a Pécsi ICDL tábor első 3.5 napján, ahol a gyerekek fontos feladata volt, hogy egy intenzív képzés után sikeres vizsgát tegyenek. A mi kismentori feladatunk az volt, hogy ennek a gördülékenységét segítsük, ezzel segítve Bálint-Orsós Andrea mentorunk fáradhatatlan munkáját is. A tábor gördülékenyen folyt. Mindennap gondoskodtunk a gyerekek táplálkozásáról és jókedvéről. Fontos szempont volt a közösségépítés is, és ezt a képzés utáni délutáni programok nagyban elősegítették. Volt laza fagylaltozás, de Pécsi híres múzeumok meglátogatása is. Ez kulturális szempontból sokat ad a gyerekeknek, főleg, ha ezt ennyire interaktívan, játékosan és csapatban való együttműködés keretein belül látogatják meg. Végül az Agymanók 2 animációs filmet néztük meg 3D-ben, ami ugyancsak jó választás volt a mentorunk részéről, mert hasznos tanulságokat, és élményeket nyújt át, amivel azonosulni tudnak a gyerekek. Örülök, hogy egy ilyen eredményes, és élménydús táborban segíthettem.”  Szereceán Tihamér, kismentor Pécs 3-as csoport

A 2024.06.24-28-ig tartó pécsi helyi ICDL táborban vehettem részt kismentorként először. Nagyon örültem, hogy megkaptam a lehetőséget, hogy kipróbálhassam magam ilyen helyzetben is. A gyerekek a délelőtti órákon nagyon motiváltak voltak, mindent megtettek annak érdekében, hogy sikeres vizsgákkal zárják a tábort. A szünetekben a többi kismentorral, megteremtettük mindazt, amire szükségük volt a gyerekeknek, beszélgettünk, játszottunk velük. Úgy gondolom, hogy teljes mértékben össze tudtunk dolgozni a kismentorokkal, ami által minden a legnagyobb rendben volt.” Varga Izabella, kismentor Pécs 2-es csoport

„A gyerekek minden nap tanulhattak valami újat, ezt a megszerzett tudást a tábor utolsó napján mutathatták meg, aminek eredményeként sikeres ECDL vizsgát tehettek le. Nagyon aktívak voltak, a napok jó hangulatban teltek, mindenki számára jó élmény volt, hiszen új tudást szerezhettek a gyerekek, emellett az együtt töltött időt is mindenki élvezte. Biztos vagyok benne, hogy mindenki kellemes élményekkel távozik a táborból.” Csernyánszky Dzsenifer, kismentor Pécs 3-as csoport

„Nekem személy szerint nagyon tetszett a tábor. Délelőtt tanultak a gyerekek, délután pedig kulturális programokon vettünk közösen részt. Rendkívül élveztem a gyerekekkel való foglalkozásokat, és nekik is nagyon bejöttek a feladatok. Csapatmunkában mindenki részt vett, nagyon ügyesek voltak a gyerekek. A szervezés szintén jó volt. Köszönöm a lehetőséget, nagyon jól éreztem magam, máskor is szívesen részt vennék.” Schneider Barna, önkéntes

A tábor életképei a Galériában láthatóak.