Fotós Workshop 2024/2

Péntek késő délután érkeztünk Nagybajomból az Alapítványunk Szegedi Közösségi Házába. Elfoglaltuk a szállásunkat, megvacsoráztunk, bejártuk a pincét, ahol az alga termelést, ráktenyésztést, pontyivadékokat, kecsegéket és csukát tekinthettünk meg. Lenyűgöző volt az ökoszisztéma egészét látnunk.

Másnap érkeztek szegedi és szentesi társaink majd reggeli után Mórahalom felé vettük az irányt. A madárlesről rápillantottunk a vízimadárfajok sokaságára. Nyári ludak terelgették kiscsibéiket, gólyatöcsök, gulipánok, sirályok etették fiókáikat. Bütykös hattyúk forgatták tojásaikat a nyári melegben. A távolban házi bivalyok békésen kérődzve feküdtek a tó hűs vizében. A következő helyszínen, egy kilátó tövében tízóraiztunk.

Délutáni programunk egy gyurgyalag telep felé vezetett. Rendkívül erős szélben kellett teleobjektíveinkkel helyt állnunk. A gyurgyalagok eleinte nagyon félénken viszonyultak a csapatunkhoz, majd miután megbékéltek velünk egyre inkább természetes viselkedésüket mutatták fotós gyerekeinknek.

Délután átruccantunk az Atkai holtág partjára. Kiválasztottunk egy akkora stéget, ahová mindannyian felfértünk. A csapat egyik fele fotózott, a másik horgászott és beszélgetett. Érdekes pillanatokat kaphatunk lencsevégre: bakcsót, amint törpeharcsával a csőrében repül, barna kányára vagy épp kiskacsáit terelő tőkés récére. Az idilli képnek egy erőteljes viharfront vetett véget, amely nem várt izgalmakat okozott köztünk.

Esteledve összepakoltunk és indultunk a Fehértói Halászcsárdába, hogy egy igazi halászlével koronázzuk meg a már amúgy is mozgalmakban bővelkedő napunkat. A kiadós vacsora után visszaérkeztünk a Szegedi Közösségi Házba és nyugalomra hajtott fejjel álomba szenderültünk a zöld varangyok esti „énekére”.

Szabó Roland
mentor

További képeink a galériában:

Fotós Workshop 2024.05.25