Bálint-Orsós Andrea

2007 júniusától Pécs első csoportjának, majd 2013-tól a Pécs 3. csoport mentoraként tevékenykedem a Csányi Alapítvány Életút Programjában.

2002-ben a Kaposvári Egyetem Csokonai Vitéz Mihály Pedagógiai Főiskola karán szereztem diplomámat, mint általános iskolai tanító, magyar nyelv és irodalom műveltségterületen. Pedagógiai munkámat tanítóként kezdtem. 2005-ben szintén a Kaposvári Egyetem CSVM Pedagógiai Főiskolai Karán tanító, fejlesztési differenciáló szakirányú továbbképzési szakán végeztem, ahol szakvizsgát is szereztem. 2008-ban angol nyelvből középfokú C típusú nyelvvizsgát tettem. 2009-ben az ELTE Pedagógiai- Pszichológiai Karán tehetségfejlesztési szakértői szakon végeztem. A Pécsi Tudományegyetem Mentálhigiéné és közösségi segítés szakán 2013-ban fejezem be tanulmányaimat. 2019-ben szakvizsgázott pedagógus, közoktatási vezetői, majd 2023-ban mérési- értékelési szakértői végzettséget szereztem. Hiszek az élethosszig tartó tanulásban, így folyamatosan képzem magam.

Valamennyi munkahelyemen olyan feladatot végeztem, végzek, amelyhez szükséges a csapatmunka. Az elmúlt években végzett munkáimban a csapatmunkának nem csak résztvevője, hanem aktív szervezője is vagyok; különböző területeken, mindvégig hátrányos helyzetűeket érintő területeken dolgozom. Pályafutásom kezdetétől foglalkozom hátrányos helyzetű gyermekek nevelésével, oktatásával, tehetséggondozásával. Munkám során törekszem a demokratikus működésre, nyitott és pozitív kommunikációra. Széleskörű szakmai tapasztalattal rendelkezem, amelyet remélem a Csányi Alapítvány támogatottjai javára tudok fordítani. Szeretem a sokszínű, kihívásokkal teli feladatokat, a folyamatos megújulást. Célom, hogy a Csányi Alapítványban történő egyedülálló tehetséggondozó munka sikeréhez hozzájárulva magam is értéket teremtsek a közösség számára.

Maximálisan támogatom a Csányi Alapítvány diákjait abban, hogy kiaknázzák erősségeiket azokon a területeken, ahol szükségét érzik, emellett számos olyan kompetenciájukat, készségüket fejleszteni, melyek segíthetik őket a továbbtanulás, a későbbi pályaválasztás, majd a munkaerőpiacon való elhelyezkedésben egyaránt. Fontosnak tartom, hogy egy összetartó baráti közösség alakuljon ki, akik segítik és támogatják egymást, minőségi időt töltenek együtt. A Csányi Alapítvány erre kiváló színtér.

Örömmel tölt el, hogy a Csányi Alapítvány Életút Programjának megvalósításában részt vehetek.

Dátum

2024. 06. 01.

Kategória

Mentor