Hogy is volt?

Nagy Fanni – Hogy is volt? Az iparművészeti pályára vezető utam | Első önálló kiállítás

A Jászsági Közösségi Ház Déryné 6 Galériájában október 15-én nyitottuk meg Nagy Fanni kortárs ékszertervező és iparművész első önálló kiállítását. A Megnyitón Dr. Radoszáv Miklós, a Csányi Alapítvány operatív igazgatója köszöntötte az alkotót és a vendégeket, majd: Farkas Edit a Hamza Gyűjtemény és Jász Galéria igazgatója szakmai megnyitója következett. Végül Kalla Andrea gyönyörű dallal zárta a rendezvényt. A sok érdeklődő ismerős, rokon, művészet kedvelő bőven csemegézhetett a szebbnél szebb alkotások között és beszélgetett az alkotóval, aki szívesen osztotta meg gondolatait az érdeklődőkkel.

Nagy Fanni Jászberényben élő kortárs ékszertervező és iparművész örömmel mutatja be első önálló kiállítását, amely egy különleges utazásra invitálja a látogatókat. A tárlaton az évek során készült tanulmányrajzok, festmények és ékszerek gazdag válogatásán keresztül követhetjük végig Fanni művészi fejlődését, a kezdeti lépésektől egészen a legújabb alkotásokig.
A kiállítás nem csak a tárgyi alkotásokat, hanem Fanni gondolkodásmódjának fejlődését is bemutatja. A gimnáziumi rajzversenyeken szerzett tapasztalatok, az egyetemi képzés során kibővült látásmód, valamint a különböző kiállításokon való részvétel mind hozzájárultak Fanni művészi fejlődéséhez, és lehetőséget adtak számára, hogy elindulhasson az iparművészeti pályán. A tárlat lehetőséget biztosít arra, hogy a látogatók betekintést nyerjenek az iparművészet világába, és felfedezzék, hogyan formálta Fanni személyes és szakmai fejlődése az általa megálmodott ékszereket.

„A kiállítás igazán lenyűgöző élmény volt, azért is mivel Nagy Fanninak ez volt az első önálló kiállítása, tele csodás ékszerekkel és festményekkel. Az ékszerek rendkívüli részletességgel készültek, sokszor különleges anyagokból, egyik csodás kép például eukaliptusz szirmokból állt össze amelyek egyedi történeteket mesélnek el. A festmények színvilága és kompozíciója magával ragadó volt, bemutatva a művész egyedi stílusát és technikáját. A tanulmányrajzok pedig a művészi folyamatokat és a kreatív gondolkodást tükrözték, egy új dimenziót adva a kiállított művek megértéséhez. Az egész esemény inspiráló volt, és mély benyomást tett ránk.” Kovács Hanna és Burkus Lili Boglárka Jászság 4-es csoport

Köszönjük a sok segítséget Fanni szüleinek és a Hamza Múzeumnak!

Gratulálunk Nagy Fanninak a kiállításhoz és további sok sikert kívánunk!
A kiállítás november 15-ig látogatható.

Az alkotó tárlatvezetésével kapcsolatban érdeklődni: 06703429338 számon lehet.