Tök jó nap Fonyódon

Tök jó nap Fonyódon

A Balaton projekt keretében két programja is volt a héten Kaposvár 1-es csoportjának. Csütörtökön Kántor Péter tartott szövegértés órát a balatoni mondákról és legendákról. A gyerekek több történetet is elvolvastak a Balatonnal kapcsolatban, majd kiválasztották azt, amelyet meg szeretnének filmesíteni. Animációs filmet készít majd a csoport ugyanis ezekből a történetekből egy későbbi alkalommal a Digitális Tudásközpontban.

Szombaton pedig felkerekedtünk, hogy elmenjünk Fonyódra, ahol egy tényleg tök jó napot tölthettünk, hiszen minden a tök körül forgott a vízparti település rendezvényén. Emellett természetesen a Balaton parton is végig sétáltunk, ahol rengeteg fotó és videó készült, hiszen ezeket is felhasználjuk mjad a projektünk további szakaszaiban.

 

„Nagyon jó napot töltöttünk együtt Fonyódon. Remek időben indultunk a Balaton felé, ahol először kisétáltunk a mólóra, ahonnan csodálatos kilátás nyílt a tóra. Nagyon sok fotót és videót készítettünk a vízről és a Badacsonyról is persze, illetve megcsodálhattuk az új balatoni hajót a Tomajt is, amely tényleg nagyon jól nézett ki kívülről. Utána a tökfesztiválra vezetett az utunk, ahol elképesztő tököket láttunk, volt szellemes tök, halálfejes tök, disco-gömb tök – sikerült inspirálódni a közelgő Halloween bulinkra is. Láttunk rengeteg tökös portékát is, sőt tökös pizzát is lehetett enni, de mi ezt azért nem kóstoltuk meg. Szuper volt a hangulat jó volt kicsit elmerülni a fonyódi forgatagban. A fonyódi aluljárót nagyon kreatívan kifestették még évekkel ezelőtt is, úgyhogy ezeket az alkotásokat is megcsodáltuk és még volt egy kis időnk visszamenni a partra is. ” Jakab Olivér, Kaposvár 1-es csoport

GALÉRIA