Tanévnyitó

Csányi Alapítvány logo

Tanévnyitó

Ahogy a nyár lassan búcsút int, és az ősz színei megjelennek a tájban, az Alapítvány is újult lendülettel vág neki a tanévnek.

A fiatalok izgalommal telve, a nyári kalandok és tanulságok emlékével indulnak neki az idei iskolaév feladatai elé. Vannak, akik most lépik át először a felsőoktatás kapuját, mások a középiskolában kezdik meg tanulmányaikat, és olyanok is akadnak, akik ötödikesként kezdik meg az új évet.

A nyári táborokban volt alkalmunk feltöltődni, ahol minden résztvevő lehetőséget kapott arra, hogy nyelvi készségeit fejlessze, illetve a táborok különböző témái mentén gazdagítsa tudását a pénzügyek, a természetismeret, a történelem vagy a logikus gondolkodás terén. Célunk az volt, hogy a gyerekek mind belföldön, mind külföldön élménydús, gyakorlatorientált programokon keresztül ismerhessék meg a különböző kultúrákat és sajátíthassák el a célnyelvet, elismert szakemberek és művészek vezetésével.

Idén nyáron támogatottjaink két nemzetközi elismerésben is részesültek: a Jász-Stones csapata Sydneyben, Varga Nadin és Barkóczy Zsombor párosa pedig New Yorkban.
Ha többet szeretne tudni, kattintson a „2 NEMZETKÖZI SIKER” gombra!

 

Az idei évben sem maradhattak el a külföldi nyelvi táboraink: a legkiválóbb nyelvi versenyzők Angliában, Németországban és Horvátországban fejleszthették tovább nyelvtudásukat, míg erdélyi partnereinkkel Csíksomlyón biztosítottunk felejthetetlen élményeket a legjobb Kovászna és Hargita megyei diákoknak.

A külföldi programok azonban nemcsak a nyelvtanulásról szóltak; több csoport ismerkedett meg határon túli történelmünkkel Erdélyben, Felvidéken, Délvidéken és Őrvidéken. Belföldi kirándulásaink során Veszprém, Tokaj, Kőszeg, Balatonszemes és Kölked is szerepelt az úti célok között, míg helyi táboraink Kaposváron, Pécsett, Jászberény és Mohácson gazdagították a gyerekek tudását és készségeit.

Sarlóspuszta idén is kiemelt szerepet játszott a nyári programokban, hiszen itt rendeztük meg a legkisebbek gólyatáborát, valamint a pénzügyi és drámatábort, illetve a várva várt Össz-művészeti Tábort, amely idén is a legnépesebb volt, 166 résztvevővel. Az egyre növekvő létszám egy újabb tábort is életre hívott, így a hagyományos szentesi kreatív írás tábor mellett természetfotós szekció is megrendezésre került, amely Bakson és környékén kínált izgalmas fotózási lehetőségeket.

A nyár izgalmai után mozgalmas ősz elé nézünk: az S10 Akadémia idén Szép Hanna és Székelyi Fruzsina vezetésével, frissített kurzuskínálattal indul, hogy a fiatal egyetemistáknak olyan ismereteket nyújtson, amelyek segítségével felkészülten léphetnek karrierjük útjára. Az Akadémia mellett az S10 Vacsoraestek is folytatódnak, izgalmas előadókkal és témákkal.

A tudományos munka természetesen nemcsak a felsőoktatás szintjén zajlik – Dr. Karikó Katalin támogatásával továbbra is folytatódnak tudományos projektjeink, és reméljük, hogy a kutatások és innovációk révén idén is több tanulmányi versenyen érnek el sikereket a diákok.

Mindenkinek sikeres, eredményekben gazdag tanévet kívánunk, és alig várjuk az új és régi találkozásokat!