Gyerekszemmel

Első találkozás

Mint minden hétvégi foglalkozást, a mostanit is nagyon vártuk (május 28.).

Adománygyűjtés

Bankszámlaszám:

Feliratkozás hírlevélre

Alapító

csanyi_sandor_alapito_01„Csányi Sándor vagyok, a legtöbben csak úgy ismernek, mint az OTP Bank elnök-vezérigazgatóját. A sikeres üzletembert látják bennem, az ország egyik legvagyonosabb emberét. Azt azonban kevesen tudják, hogy jómagam is szerény körülmények között nőttem fel vidéken. Ezért vallom, hogy az anyagi jólét és sikerek mellett mindig szem előtt kell tartanunk azt is, hogy sokan szinte elviselhetetlenül nehéz körülmények között élnek hazánkban. A szegénység pedig nem válogat, nem kíméli még a legjobb képességűeket sem.

Mondják, hogy a magyar tehetséges nemzet. Ezt én is így látom. Századokon át követték egymást a tehetségesnél tehetségesebb generációk. Elég, ha csak művészeinkre, tudósainkra, Nobel-díjasainkra gondolunk. Ha azt szeretnénk, hogy ez a folyamat a jövőben se szakadjon meg, jobban kell figyelnünk gyermekeinkre, a következő nemzedékekre.

A Csányi Alapítványt 1 milliárd forinttal alapítottam a magánvagyonomból. Remélem, ez példa lesz a többi sikeres üzletember számára is. Célom, hogy a tehetséges, de hátrányos helyzetű gyermekek ne kallódjanak el Magyarországon. Mert így a nemzet legnagyobb kincsét, az emberi tudást veszítjük el.

"A tehetségek felfedezése és segítése közös ügyünk, a legjobb befektetés."

Az alapítványnak számos tevékenysége van, de fő célkitűzése az Életút Programban megvalósuló tehetséggondozás. Célunk az, hogy a tehetséggondozásban elismert, kiemelkedő szakemberek bevonásával, valamint a helyi szakemberekkel (pedagógusokkal, családsegítőkkel, nevelési tanácsadókkal, pszichológusokkal) együttműködve olyan tehetséges, de hátrányos körülmények között élő gyermekeket válasszunk ki, akiket éveken keresztül segíthetünk nehézségeik leküzdésében és tehetségük kibontakoztatásában.

A tehetséggondozó programjára az Alapítvány a támogatásokkal növelt alapítói vagyon mindenkori hozamát fordítja. Ezért a kuratórium évente meghatározza az indítható tehetséggondozó csoportokba bevonható gyermekek számát, valamint a kiválasztásban érintett térséget, és a támogatás elnyerésére minden márciusban pályázatot ír ki.