Projektindító foglalkozás Nagybajomban

November 15-én (szombaton) a Nagybajom 3-as csoporté volt a főszerep a Közösségi Házban. A Bonafarm és a Csányi Alapítvány közös pályázata kapcsán gyűltünk össze, a gyerekek nagy érdeklődéssel vettek részt a közös munkában. Munkánkat egy közös beszélgetéssel indítottuk, ahol mindenkinek lehetősége volt elmondani, hogy mit szeretne tanulni idősebb korában, illetve mivel foglalkozna szívesen.

Mint a Csányi Alapítvány egyik legidősebb tagja és leendő vidékfejlesztési agrármérnök, szívesen segítettem a gyerekek felkészülésében, pályázatra való ráhangolódásában. Előadást tartottam a mezőgazdaság jelenlegi helyzetéről, bemutattam a növénytermesztési és állattenyésztési ágazatot és persze kicsit meséltem magamról is, tanulmányaimról, illetve az Alapítványban eltöltött éveimről. Minden csányisnak kiosztottam egy rövid kutatófeladatot, melyet izgalmas kihívásként éltek meg és a feladatok megoldásába szinte rögtön bele is vágtak.

A nap zárásaként közösen elvetettük különböző növények magvait és a következő hetekben figyelemmel kísérjük azok változását, fejlődését. Úgy érzem, hogy előadásommal, tanácsaimmal és a közös projekttel közelebb tudtam hozni a gyerekekhez a mezőgazdaságot, mint fontos termelői szektort és ezzel is segítem későbbi munkájukat.

Örömmel tölt el, hogy kis-mentorként segíthettem a kicsik munkáját és jó érzés volt újra egy kellemes délelőttöt eltölteni a nagybajomi Közösségi Házban, ahonnan én is indultam. Ezúton szeretném megköszönni a lehetőséget!

György-Dávid Valentin, Kaposvár 3-as csoport