Pénzügyi ismeretek és dráma tábor, Sarlóspuszta

Nagy várakozással indultunk el ma reggel a sarlóspusztai pénzügyi ismeretek táborba, hiszen a gólyatáborunk tavaly nagyon jól sikerült ezen a helyszínen.

Első nap: Jászberény 2, Kaposvár 2, Pécs 1 csoportjait hat kis-mentor kísérte el és igyekszik gondoskodni arról, hogy valóban valódi élményt jelentsenek az itt töltött napok. Az első nap mentori és dráma órákkal kezdődött este pedig a játéké volt a főszerep. A táborlakók közösen határozták meg azokat a szabályokat, amelyek alapján igyekeznek saját maguk is jobbá tenni az itt töltött napokat. A holnapi napon az OTP Fáy Alapítvány programja ígérkezik érdekesnek, de várjuk a dráma órákat, a délutáni szabad játékot és reméljük az időjárás kegyes lesz hozzánk és fürdeni is tudunk.

Második nap: A reggeli tornát követően egy kiadós reggelivel indítottuk a napot. Némelyünk dráma órán, másikunk pénzügyi oktatásban vehetett részt, ahol sok-sok nevetésben, és örömben volt részünk. Ebéd után a kismentorok által szervezett tartalmas programokon voltunk jelen, ami táncból, kézműves foglalkozásból és sportból állt. Délután a kellemes idő végett még csobbanhattunk is egyet a medencében. A teraszon vacsoráztunk, ahol a remek kilátás mellett még szivárványt is láthattunk. A lemenő nap fényében számháborút játszott a három csoport, amely esemény nagyon izgalmasan telt. Az örömittas megmérettetés után mindenki jégkrémet majszolva zárta ezt a szép napot.

Harmadik nap: Izgatottan vártuk, hogy a bőséges reggeli után, újra részt vehessünk az OTP FÁY András Alapítvány által rendezett pénzügyi ismeretek órán. Az órák, remek hangulatban teltek és így az idő mintha röpült volna, de kaptunk emléket is egy jojót. Ebéd után a Kaposvár 2 és a Jászság 2 dráma órán, míg a Pécs 1 mentori órán vett részt. A kézműves- és sportfoglalkozások mellett ismét csobbanhattunk a medencében, melynek mindenki nagyon örült. Az estét mindenki várta, mivel a magyar nemzeti 11 lépett pályára a portugálok legjobbjai ellen. A mérkőzés rengeteg izgalom mellett 3-3 döntetlennel ért véget, így izgulhatunk tovább a magyar csapatért. A nap hátra levő részében fociztunk, pihentünk és beszélgettünk. Mindenki a saját érdeklődésének megfelelően foglalhatta el magát, tehát hasznosan és jó kedvel töltöttük a mai napot is el.

Negyedik nap: A negyedik nap a sarlósi táborban a szokásos menetrenddel kezdődött: a reggeli torna a kismentoroknak köszönhetően megint változatos volt. Mindenki nagyon várta a kalandparkot, a lövészet és az íjászat is nagy izgalmakat okozott. Nem vette kedvét senkinek a rekkenő hőség. Délután igazi nyári időben strandoltak a csoportok.  Este pedig játékos vetélkedő, majd a végén jutalomként a remek csapatmunkáért finom jégkrémmel zártuk a napot.

Ötödik nap: Reggeli után a gyerekek zászló festésbe kezdtek, ezzel is készülvén a Pusztaolimpiára, ahol négy vegyes csoportra osztottuk őket, majd megkezdődött az izgalmas játéksorozat. Olyan feladatokban kellet részt venniük mint: gumicsizma dobálás, ostorral való kugli csapás, talicska verseny. A nagy hőségben csobbantunk és jégkrémet is ettünk.  Vacsoráztunk egy kiadósat, majd egy rövid drámajátékot követően elérkezett a várva várt  disco. Mindenki nagyon élvezte, s megfáradva de törve nem indultunk az ágyba.