A Csányi Alapítványnál töltött idő

A Csányi Alapítványnál töltött idő

Szeretném megköszöni a Csányi Alapítványnak, a szegedi gyerekeknek és mentoraiknak, hogy az itt tartózkodásom alatt támogattak és a csapatuk részévé válhattam.

Hat hete, hogy Magyarországra érkeztem a szegedi Közösségi Házba és a kezdeti bizonytalanságnak és feszültségnek nyoma sincsen. Rengeteg életre szóló élményben volt részem, amit ezúton is köszönök. Fantasztikus volt megélnem a szegedi csoporttal a közösség élményét, beszélgetni a gyerekekkel rávenni őket, hogy angolul osszák meg gondolataikat velem. Szerencsésnek érzem maga, hogy a többi közösségi ház fiataljaival is találkozhattam. Rengeteg dolgot tanultam tőlük és biztos vagyok benne, hogy én is gazdagíthattam őket az itt eltöltött idő alatt.

A Csányi Alapítvány tevékenységét hasznos dolognak látom a társadalom számára, hiszen nem csak a sport és a művészetek területén segíti kibontakozni őket, hanem tanulmányaikban segíti a fiatalokat. A családdal és az iskolával szoros együttműködésben keresi a számukra legmegfelelőbb lehetőségeket. Az Alapítvány egy igazi nagy család és boldog vagyok, hogy ennek, hacsak egy kis időre is, de részese lehettem.

Lehetőségem volt az Alapítvány legnagyobb eseményén, az Életút Napon is részt venni, ahol ismét találkozhattam az összes fiatallal, akik három napon keresztül voltak együtt Sarlóspusztán. Megérkezésünk napján a Csányi Band fantasztikus koncertjét hallgathattuk meg. Másnap minden az Olimpiáról szólt. Itt játékos sportvetélkedő keretében logikai feladatokat is megoldva töltöttük el a napot. A harmadik napon a Gála alkalmával köszönték meg a fiatalok a támogatást és vehették át kiváló teljesítményük jutalmaként az elismeréseket. Egy barátságos focimeccs zárta a napot, ahol az Alapítón az Államfőn, a Kormányfőn, válogatott futbalistákon kívül Kuratóriumi tagok is játszottak a gyerekekkel. A méközést Puhl Sándor vezette. Igazán megtisztelő volt a meghívott vendégek jelenléte.

Szeretném megköszöni a Csányi Alapítványnak, a szegedi gyerekeknek és mentoraiknak, hogy az itt tartózkodásom alatt támogattak és a csapatuk részévé válhattam. Biztos vagyok benne, hogy ezekből a gyerekekből nagyszerű felnőttek vállnak. Remélem, egy nap visszajöhetek, és ismét köszönthetem őket. Kívánom, hogy más önkéntes is megtapasztalhassa azt a nagyszerű munkát és átélhesse azt az életre szóló élményt, amit a Csányi Alapítványnál eltöltött hat hét nyújtott nekem.

Gustavo Costa, AIESEC önkéntes Brazíliából