Elkészült az aquapóniánk

A legutóbbi természetbúvár foglalkozáson (október 24.) elkészítettük az október eleje óta épülő aquapóniánk utolsó elemeit, a növények termesztésére alkalmas mini üvegházat, és az algákat széndioxiddal ellátó szén-dioxid generátort.

Az elmúlt két hétben a táplálékhálózatokat, táplálékpiramisokat, az autotróf és heterotróf táplálkozási formákkal ismerkedtünk meg hazai példákkal. A foglalkozások során a kísérleti állatunk a nagy vízibolha (Daphnia magna) testrészeit vizsgáltuk meg, és rajzoltuk le mikroszkóp segítségével. A tanórák után a gyakorolatban szén-dioxid generátort készítettünk élesztő és cukor felhasználásával, és megépítettük PET palackból a mini üvegházunkat, amelybe paradicsompalántákat, petrezselymet és tárkonyt ültettük. A mini üvegház és szén-dioxid generátor bekötése után nagy várakozásunkra elindíthattuk az egyedi aquapóniás rendszerünket, amelyen keresztül a későbbi foglalkozásokon számos új dolgot fogunk tanulni, és megérteni a vízi életközösséggel kapcsolatban. A foglalkozás végén megszámoltunk a kísérleti üvegeinkben elszaporodott vízibolhákat.

Természetbúvár csoport

Szeged 2-es, 3-as csoport