Villányban jártam

Lehetőségem adódott, hogy 1 napot eltöltsek Villányban a Csányi Pincészetnél Hágen István vezetésével (április 10.).

Pécsen találkoztunk reggel, és innen indultunk utunkra. Első állomásunk Kisharsány volt, ahol a szőlészethez használt munkagépeket tekintettük meg, illetve megismerkedtem az ott dolgozó adminisztratív dolgozókkal. Ezután indultunk Villányba. Itt található a Csányi Pincészet, ahol bemutatták azt a folyamatot, hogy hogy is lesz a szőlőből bor. Benéztünk a pincébe is, ahol a borokat tárolják. Ez az épület 1881-ben épült, és a benne lévő hordók az 1900-as évek óta vannak ott. Ezután áttértünk a dolgok informatikai támogatására, hogy is történik mindez a számítógépen. Szerencsére akadt 1-2 tennivaló, így gyakorlatban is láthattam, hogy működik a problémamegoldás. Egy ebéd mellet Nagy Zsoltné gazdasági igazgatóval és Hágen Istvánnal beszélgettünk az Alapítvány tevékenységéről, mely elnyerte tetszésüket. Az ebéd után visszatértünk a számítógép elé, és betekintést nyerhettem az ott használt programról és kaptam néhány jó tanácsot vele kapcsolatban.

Nagyon hasznosnak találtam a napot, köszönöm az Alapítványnak a lehetőséget!

Bozsoki Balázs, Kaposvár